Sunday, October 12, 2008

ဒီေလာက္ေတာ့ ရပါတယ္ပို႔စ္၏ အဆက္

ဒီေလာက္ေတာ့ ရပါတယ္ပို႔စ္ ၏ အဆက္ :z :z :z

မမျမတ္ႏိုးကေလ ဟင္းခ်ိဴေလးပါထည့္ေပး စားရတာေျခာက္ကပ္ကပ္ၾကီးျဖစ္ေနတယ္............ တဲ့။

တကယ္ဆို၊ က်မက ေရပဲၾကိဳက္တာဆိုေတာ့ ေရရွိရင္ ရျပီ။ က်န္တဲ့အရည္မလိုဘူးသိလား။ (ကိုယ့္အတြက္ကို ေျပာတာေနာ္။ ) :p ;) ဒါေပမယ့္ မမျမတ္ႏိုးက ေတာင္းဆိုလာမွေတာ့ လုပ္ေပးရမွာေပါ့ေနာ္။ ကိုယ့္မမပဲဟာ ေနာ္။ :p

ဆားနဲ႕ အခ်ိဳမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေပါင္းထားတဲ့ ၾကက္ဥေပါင္းဟင္းရည္ေလးပါရွင့္။ အရည္ေလးေသာက္လိုက္၊ ၾကက္ဥဖတ္ေလးစားလိုက္နဲ႕ ငယ္ငယ္တုန္းက အရမ္းၾကိဳက္ခဲ့တဲ့၊ အခုလည္း ၾကိဳက္ဆဲပဲ ျဖစ္တဲ့ အစားအစာေလးပါ။ အစိမ္းရြက္ေလးက စားလို႕မရဘူးေနာ္။ ဂ်ပန္စတိုင္အလွထည့္ထားတာ။ :z

ေနာက္တစ္မ်ိဳးက ၾကက္ဥျပဳတ္ေၾကာ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္။ အရင္ဆုံးၾကက္ဥကို ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဒီကိရိယာေလးထဲ ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၲာထဲမွာ (5)မိနစ္ခန္႕
အေအးခံလိုက္ပါတယ္။ :zအခ်ိန္ျပည့္သြားရင္ အလယ္ကေန လွီးလိုက္တာေပါ့ေနာ္။ ဒီလိုမ်ိဳးလည္း ျဖစ္သြားတယ္သိလား။ တစ္လုံးက ၾကယ္ပုံ၊ ေနာက္တစ္လုံးက အသဲပုံလုပ္ထားတာ။ :z


အဲဒီၾကက္ဥျပဳတ္ကို ဆီနည္းနည္းနဲ႕ ျပန္ေၾကာ္လိုက္ေတာ့ ဒါမ်ိဳးလည္းျဖစ္သြားေရာ။ :zခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ကိုလည္း တတ္သေလာက္မွတ္သေလာက္နည္းပညာနဲ႕ ခ်က္လိုက္ေသးတယ္။ က်က္ခါနီးမွ ေစာေစာကေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥေလးေတြကို ထည့္လိုက္ျပီး ခဏ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကည့္ၾကည့္ပါရွင့္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္ဥျပဳတ္ေၾကာ္ခ်က္ေလးပါ။ :z

ထမင္းနဲ႕ နယ္ျပီး အပီအျပင္ စားေတာ့မယ္ေနာ္။ ;) ေရာက္လာသူအေပါင္းလည္း အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္ၾကပါရွင့္။ :z
ဟိုလူဆိုး ကိုရွင္ရဲထြတ္ၾကီးကို အျမင္ကပ္ကပ္နဲ႕ ပညာစြမ္းျပရတာ ေတာ္ေတာ္ပင္ပန္းသြားျပီသိလား။ ေက်ာင္းကလည္း တက္ရေသး၊ Thesis ကလည္း ေရးရေသး။ အားတဲ့အခ်ိန္ေလးကို အလုပ္ေလးလည္း သြားလုပ္လိုက္ေသး။ အိမ္ခ်ိန္ေလးကို ဖဲ့ျပီး Postေလးေရးလိုက္ ၊ Blogေလး လည္လိုက္လည္း လုပ္ရေသး။ ဒီေလာက္ အလုပ္႐ႈပ္တဲ့ က်မကို ဟင္းမခ်က္လို႕တဲ့၊ ဘာျဖစ္တယ္ ညာျဖစ္တယ္................တဲ့။ ကိုယ္ခ်င္းမစာပဲ ေလွာင္ေျပာင္ရက္တယ္ေနာ္။ အဲဒီလူဆိုး ကိုရွင္ရဲထြတ္ၾကီးက။ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတဲ့လူၾကီး။ :c
သူ႕ေၾကာင့္ ၊သူ လိုက္စလို႕ ဟင္းမ်ိဳးစံု ခ်က္ျပရတာ ၾကက္ဥေတြလည္း အမ်ားၾကီး ကုန္သြားျပီ။ ဟင့္ ဟင့္။ :c :c

19 ဦး မွတ္တမ္းမွတ္ရာ ေရးေပးခဲ့ပါသည္။:

Welcome said...

ဂ်ပန္မေလး
ဒီဟင္းေလးေတြလည္း မဆုိးပါဘူး၊ ၾကယ္ပံု၊ အသည္းပံုနဲ႔ဆုိေတာ့ စားရတာ ၾကက္ဥဟင္းလုိ႔ မထင္ရေတာ့ဘူးေပါ့။ ကြန္႔လုိက္တဲ့ဥာဏ္၊ ဒါေပမယ့္ ၾကက္ဥအရသာေပ်ာက္ေအာင္ ဘယ္လုိလုပ္ရင္ ေကာင္းမလဲ အီလာၿပီဗ်...ဒါေပမယ့္ အျမင္ဆန္းတာေတာ့ ႀကိဳက္တယ္
ခင္မင္လ်က္ - ဝင္းေဇာ္

mgngal said...

အင္းအင္း မဆိုးပါဘူး ။စားေကာင္းမယ္ သေဘာမွာရွိတယ္။
BESc လို ့ေျပာတာမလြန္ပါဘူးေနာ္။ :P

ေဝေလး said...

မမဂုဂု.... အသည္းပံုၾကက္ဥနဲ႕ ဟင္းခ်ိဳေလး လာေသာက္သြားျပီ
ရွယ္ပဲ.... ေကာင္းမွေကာင္း... ရွလြတ္ ..... :P

megumi said...

Bachelor of Egg (B.E) ဟုတ္ဘူးလား ကိုေမာင္ငယ္ရဲ့။ :p ;) :z

စူး said...

ၾကက္ဥ ေၾကာ္ခ်က္ေလးက စားခ်င္စရာေလးပဲ
မၾကိဳက္လို႔ လုပ္မစားခဲ့တာ။
ခ်က္စားဦးမွပဲ.
အခုေတာ့ ဘာစားစား လက္တဆုပ္၂ဆုပ္ထကပ္ပိုစားလို႔မရေသးဘူး။
း(

အ႐ုပ္ကေလး said...

ေက်ာင္းကတက္ အလုပ္တစ္ဖက္ႏွင့္
အိပ္ခ်ိန္ကိုဖဲ့ေပး မီဂူးအေတြး
အေျပာအဆိုမခံ ဥကိုစေတးခံလို႔
လုပ္ျပလိုက္တဲ့ ပံုစံမ်ိဳးစံု
လာလည္သူအေပါင္း
ပါးစပ္အေဟာင္းႏွင့္
ဆာၿပီးျပန္သြား ဘေလာ့ဂါမ်ား....
ကလု ကလု...

khin oo may said...

ဒိီတခါ ႈငပိေၿက္ာ္ မထည္.ေတာ.ဘူးလား။

Anonymous said...

သယ္ရင္း အလည္လာတယ္ ကြန္မန္႕ေလးေရးခဲ့တာ အရမ္းကို ေက်းဇူးတင္တဲ့ အေၾကာင္းလာေျပာတာပါ
သူမ်ားခ်စ္ျခင္းကို ခြဲခဲ့လို႕လား မသိဘူး
အခုေခါင္းေတြ မႈးေနတယ္ ေနာက္မွ ထပ္လာဖတ္ေတာ့မယ္ တာ့တာ သယ္ရင္း

မယ္ said...

ၾကက္ဥခ်က္ေကာ..
ၾကက္ဥေက်ာ္ေကာစားခ်င္စရာေလးေတြ...
လာလည္မယ္...ေက်ြးေနာ္...
(မယ္)

Anonymous said...

ဟုတ္ပါ႔ မလား မဂလုတု ေခၚ မ ဂုမိ ရဲ႔ ..အခ်ိန္မရလုိ႔ ေန႔တုိင္း ၾကက္ဥနဲ႔မ်ား နွစ္ပါးသြားေနသာလားလုိ႔..:D

puluque said...

ၾကက္ဥ ဟင္းေရာ။ ဟင္းခ်ိဳပါ စားသြားပါ၏။ ဒါေပမဲ မ၀ပါ။ သြားရည္သာ မ်ိဳခ်ေနရပါသည္။ အဘယ္ေၾကာင့္ဆုိေသာ္ ပုံသာျမင္ရၿပီး တကယ္မစားရေသာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါသည္။

megumi said...

ဟိ ဟိ၊ ဂ်ပန္ကိုလာခဲ့ေလ။ ;) ခ်က္ေကြၽးမယ္။ :z အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ ကိုယ့္ဟာကို ခ်က္စားၾကည့္ပါလား။ :p

mabaydar said...

အေပၚက ၾကက္ဥေပါင္းဟင္းက မစားဖူးဘူး.. ဒါေပမဲ့ စာထဲမွာေရးထားတဲ့အတိုင္းပဲ.. စိတ္ကူးနဲ႔ ဆားေလးနဲနဲ အခ်ိဳမွဳန္႔ေလးနဲနဲနဲ႔ စားသြားတယ္.. အျပင္မွာစားရမယ္ဆိုရင္ေတာ့ စိတ္ကူးထဲကနဲ႔တူမတူမသိဝူး... ေအာက္က ၾကက္ဥဟင္းကလဲ ေကာင္းမဲ့ပံုပဲ.. ထမင္းစားခ်ိန္တည့္တည့္ ဒီပိုစ့္သြားဖတ္မိေတာ့ ခုအလုပ္ထဲကေန ဗိုက္က တဂြီဂြီျမည္ေနျပီ.. ဒီဟင္းခ်က္တာ အခ်ိန္ဘယ္ေလာက္ၾကာသြားလဲ မယ္ဂုမိေရ... ခ်က္လိုက္ ဓာတ္ပံုရုိက္လိုက္နဲ႔ အလုပ္ကိုရွဳပ္ေနမွာပဲေနာ္.. ဟီး.. လာလည္ရင္ခ်က္ေၾကြး ၾကက္ဥဝယ္ေပးမယ္.. ဟား.. ဟား..

စိုင္းစိုင္းလား႐ွဳိး said...

အိုဘယ့္ မယ္ဂုမိ ကြ်ႏု္ပ္ ရွင္ရဲထြတ္သည္ နဂိုက
ၾကက္ဥဟင္းအား ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ခဲ့ျခင္း မရွိခဲ့ပါ
လြန္ခဲ့ေသာ မိနစ္အနည္းငယ္ အခ်ိန္ထိ စိတ္မ၀င္စားခဲ့ပါ
သို႔ေသာ္ အခုအခ်ိန္မွစ၍ ၾကက္ဥအား ပံုစံမ်ဳိးစံု အရသာ
မ်ဳိးစံုအား ကြ်မ္းက်င္ ပိုင္ႏိုင္စြာ
ခ်က္ျပဳတ္တတ္ေသာ အရည္အခ်င္း ရွိေသာသူ အမွန္အကန္ ျဖစ္ေနေလေသာေၾကာင့္ ကြ်ႏ္ုပ္သည္လည္း
ၾကက္ဥဟင္းမ်ဳိးစံုအား စိတ္၀င္စားမိခဲ့ေၾကာင္း ၀န္ခံအပ္ပါသည္။
သို႔ေသာ္ ကြ်ႏ္ုပ္သည္ စိတ္၀င္စားရုံ အဆင့္သာရွိေသးသည္
မို႔ အသင္ မယ္ဂုမိ၏ ၾကက္ဥ ပေဒသာပင္ ဟင္းစံုလင္အား ကိုယ္တိုင္ စားသံုးခြင့္ရရွိမွသာ ကြ်ႏ္ုပ္သည္ ေကာင္း၏မေကာင္း၏ကို မွတ္ခ်က္ အေနျဖင့္ ေပးႏိုင္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိေစအပ္ပါသည္။
ၾကက္ဥဟင္းကို လာေကြ်းပါမွ သိမ္းထားေသာ ကဗ်ာသည္ လံုၿခံဳမွဳ ရွိမည္ျဖစ္သည့္ အေၾကာင္း ထပ္ေလာင္း ေျပာၾကားလိုပါသည္။
ပံု..... ရွင္ရဲထြတ္

ေအာင္ဦး said...

ညီမ..
ေတာ္ေတာ္ခ်က္တက္တာဘဲ..ေတာ္တယ္ ညီမေလး။
အကုိတုိ႔က ေတာ့ ျပဳတ္တယ္။ ေၾကာ္တာ ေလာက္ဘဲတက္တယ္။ း)
ၾကံၾကံဖန္ဖန္ ေရးသားတင္ျပတက္တာလည္း ေလးစားပါတယ္။

ဇင္ေယာ္ said...

အဟဲ ၾကက္ဥ စပယ္ရွယ္လစ္ၾကီး ရဲ့လက္ရာကို လာေရာက္စပ္စု သြားတယ္။ တမင္းက ပံုၾကည့္ၿပီး စာခ်င့္စဖြယ္ေလးမို ့ ပါဆယ္ထုပ္ၿပီး မသြားပါၿပီ။ အင္း လာလည္တိုင္း ၾကက္ဥပဲ ေၾကြးလႊတ္တာမို ့ အေနာ္လည္း တၿဖည္းၿဖည္း ၀လံုးကာ ၾကက္ဥပံု ေပါက္လာပါၿပီ။ ေနာက္တခါ လာလည္ရင္ အြန္လိုင္းမွ မလာေတာ့ပဲ ၾကက္ဥလိုပဲ လွိမ့္ၿပီး လာပါေတာ့မည္။ ၀ေရာ..၀ေရာ. ၀ေရာ.... ပလံု စြပ္ ( လိမ့္တာ အရွိန္လြန္ၿပီး ေရထဲၿပဳတ္က် သြားေသာအသံ )။ အဟဲ အမွတ္မရွိလို ့ ေနာက္တၾကိမ္လာစသြားပါသည္။ :)

ေခါင္ေခါင္ said...

စားခ်င္စရာေလးေတြ လုပ္ျပထားတာပဲ ..
ခ်စ္စရာ လဲေကာင္းတယ္
စားခ်င္စရာ လဲေကာင္းတယ္

ဗီလိန္ said...

အသည္းပံုလုပ္တာကလြဲရင္ က်ေနာ့ ခ်က္တာနဲ႔ တစ္ပံုစံတည္းပဲဗ်။ ဒါမ်ိဳးမွ ၾကိဳက္တာ။ :)

Welcome said...

ဂ်ပန္မေလး
မအားလပ္တဲ့ၾကားက ဟင္းေတြ အဖံုဖံု ခ်က္ေနတာ့ ေတာ္၂ကုိပင္ပန္းမွာပဲ(ၾကက္ဥတစ္လံုးကုိ အမ်ိဳး ၂၀ ခဲြ ခ်က္ရတာ) ျမည္းသြားပါတယ္
ခင္လ်က္
၀င္းေဇာ္

 

Design By:
SkinCorner